Retourbeleid


Ons beleid is geldig gedurende 45 dagen. Als het meer dan 45 dagen geleden is sinds de aankoop, kunnen we helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor retournering moet het product ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin je het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Retournering van sommige soorten producten is niet toegestaan. Daarom kunnen voedingsmiddelen zoals eten, bloemen, kranten of tijdschriften niet worden geretourneerd. Evenmin accepteren we intieme of hygiënische producten, gevaarlijke stoffen, ontvlambare vloeistoffen of gassen.

Andere artikelen waarvoor retournering niet is toegestaan, zijn onder meer:

  • Cadeaubonnen
  • Downloadbare software
  • Sommige gezondheids- en lichaamsverzorgingsproducten

Om een retour te verwerken, hebben we een bon of aankoopbewijs nodig. Stuur de aankoop niet terug naar de fabrikant.

In sommige gevallen worden slechts gedeeltelijke terugbetalingen toegekend, bijvoorbeeld voor:

  • Boeken met duidelijke gebruikssporen
  • Geopende cd's, dvd's, VHS-cassettes, software, videogames, audiocassettes of vinylplaten
  • Elk item dat niet in de originele staat is, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft om redenen die niet aan onze fout te wijten zijn.
  • Elk item dat na 30 dagen na levering wordt teruggestuurd

Retourzendingen (indien van toepassing): Na ontvangst en controle van de retourzending sturen we je een e-mail ter bevestiging van ontvangst van het teruggestuurde artikel. We laten je ook weten of de retourzending is goedgekeurd of geweigerd. Als deze is goedgekeurd, wordt de terugbetaling verwerkt en wordt het bedrag automatisch teruggestort op je creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode binnen enkele dagen.

Vertraagde of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing): Als je de terugbetaling nog niet hebt ontvangen, controleer dan eerst je bankrekening. Neem vervolgens contact op met de creditcardmaatschappij, omdat het even kan duren voordat de terugbetaling officieel is verwerkt. Neem daarna contact op met je bank, omdat er vaak een verwerkingstijd is voordat een terugbetaling wordt geboekt. Als je al deze stappen hebt gevolgd en je hebt nog steeds geen terugbetaling ontvangen, neem dan contact met ons op via contact@digital-avenir.fr.

Afgeprijsde of promotieproducten (indien van toepassing): Alleen producten tegen normale prijzen komen in aanmerking voor retournering. Helaas kunnen afgeprijsde of promotieproducten niet worden geretourneerd.

Ruilen (indien van toepassing): We ruilen alleen oorspronkelijk defecte of beschadigde artikelen. Als je je artikel moet ruilen voor hetzelfde artikel, stuur dan een e-mail naar contact@digital-avenir.fr.

Cadeaus: Als het artikel is gemarkeerd als een cadeau tijdens de aankoop en rechtstreeks naar jou is verzonden, ontvang je een tegoed voor de aankoopprijs van het geretourneerde artikel. Na ontvangst van het geretourneerde artikel wordt de tegoedbon per post verzonden.

Als het artikel niet als cadeau is gemarkeerd bij aankoop, of als degene die het cadeau heeft gegeven de bestelling heeft laten bezorgen om het later aan jou te geven, zullen we de terugbetaling naar die persoon sturen en zal hij/zij weten dat je het cadeau hebt geretourneerd.

Verzendkosten voor retouren zijn voor jouw rekening, tenzij het een door ons gemaakte fout betreft.